Nadácia Aegon ľuďom darovala Univerzitnej nemocnici v Bratislave nový sonograf

11. novembra 2016

Nový sonograf výrazne skvalitní sonografickú diagnostiku na I. gyn. - pôr. klinike LF UK a UNB. Diagnostický prístroj využíva viac ako 50 pacientov denne.

Jedným z hlavných účelov Nadácie Aegon ľuďom je nezištná pomoc a ochrana ľudského zdravia. Nadácia Aegon ľuďom preto vyhľadáva partnerov, ktorí sa podieľajú na zvyšovaní kvality poskytovania zdravotnej starostlivosti na Slovensku.

Univerzitná nemocnica Bratislava je najväčšou nemocnicou na Slovensku, vykoná sa v nej najviac pôrodov v krajine a jej zdravotníci pomáhajú na svet v priemere 22 novorodencom za deň. Najviac vyťaženou pôrodnicou v UNB je pracovisko na Antolskej ulici v Petržalke, v roku 2015 sa v nej narodilo takmer 3 100 novorodencov. Od jesene prácu zdravotníkov skvalitňuje nový ultrazvuk.

Nový ultrazvuk pomôže budúcim matkám

Ambulancia v Univerzitnej nemocnici v Petržalke má nový ultrazvuk a výraznou sumou vo výške takmer 20 000 eur naň prispela poisťovňa Aegon prostredníctvom Nadácie Aegon ľuďom. Ultrazvuk je dôležitý pre vyšetrenie nielen budúcich mamičiek, ale aj pri preventívnych vyšetreniach.

"Novozakúpený sonograf výrazne skvalitní sonografickú diagnostiku na I. gyn. - pôr. klinike LF UK a UNB. Okrem prenatálnej sonografickej diagnostiky so zameraním sa na diagnostiku vrodených vývojových chýb vo všetkých trimestroch gravidity nám nový ultrazvuk priniesol výrazne zlepšenie diagnostiky aj v oblasti gynekologickej sonografie. Tento prístroj denne pomôže približne 50tim pacientkam. Aj cestou tejto tlačovej správy by sme sa chceli veľmi pekne poďakovať Nadácii Aegon ľuďom za možnosť pracovať na takomto kvalitnom sonografe," povedala MUDr. Andrea Maľová, PhD., lekárka ultrazvuku v gynekológii a pôrodníctve z Univerzitnej nemocnice Bratislava.

„Naším cieľom je nezištne pomáhať ľuďom všade tam, kde je pomoc adresná, okamžitá a efektná. Takéhoto partnera sme našli práve v Univerzitnej nemocnici Bratislava. Sme radi, že môžeme pomôcť budúcim mamičkám na ich ceste k šťastnému a zdravému dieťatku. Ako to vyplýva už zo samotného názvu nadácie, naším cieľom je pomáhať ľuďom. Nový sonograf takúto pomoc rozhodne prinesie, a zároveň výrazne prispeje k ochrane zdravia našich detí," uviedol Ing. Richard Strapko, správca Nadácie Aegon ľuďom a generálny riaditeľ poisťovne Aegon.

sonograf