Poisťovňa Aegon pripravuje svojich klientov na letné mesiace. V prípade kliešťovej encefalitídy im jednorazovo vyplatí 5 000 eur

29. mája 2017

Poisťovňa poskytne klientom mimoriadnu a bezplatnú ochranu pre prípad kliešťovej encefalitídy

• Klientovi s diagnostikovaným ochorením vyplatí jednorazovo sumu 5 000 eur

• Nárok na bonusovú ochranu získajú všetci dlhoroční klienti poisťovne automaticky a zdarma

Blíži sa čas dovoleniek a školských prázdnin. Počas letných mesiacov trávia ľudia viac času v prírode, v parku a v záhrade. A práve vtedy sa zvyšuje riziko výskytu či uhryznutia kliešťom. Tento malý parazit môže spôsobiť závažné zdravotné ochorenia. Pre človeka sú nebezpečné tým, že infikované kliešte prenášajú lymskú boreliózu a kliešťovú encefalitídu.

Kliešte sa v našich zemepisných šírkach vyskytujú často, v posledných rokoch sa navyše začali presúvať i do vyšších a chladnejších horských oblastí. Začínajú sa prebúdzať v marci, naplno začnú útočiť v apríli a aktívne sú až do októbra. Najväčší výskyt kliešťov je však práve v mesiacoch máj a jún.

Odborníci už dávno vyvrátili mýtus, že kliešť na vás môže spadnúť zo stromu. Kliešte rovnako obľubujú steblá tráv či vetvičky kríkov. K oblastiam s najväčším výskytom nakazených kliešťov patria okresy v Banskobystrickom kraji a Horné Považie.

V roku 2016 na lymskú boreliózu ochorelo 1 105 osôb, najviac v Žilinskom kraji, najmenej v Bratislavskom. Na kliešťovú encefalitídu na Slovensku ochorelo 174 osôb, najvyšší počet ochorení bol v Banskobystrickom kraji, najmenej v Bratislavskom kraji.

Poisťovňa Aegon dbá na kvalitnú starostlivosť o svojich klientov a vzhľadom k zvýšenému riziku uhryznutia kliešťom poskytuje svojim verným klientom i vyššiu ochranu. V prípade diagnostikovania kliešťovej encefalitídy vyplatí poisťovňa klientovi špeciálne jednorazové plnenie vo výške 5 000 eur. Táto mimoriadna ochrana platí od 01.06.2017 do 31.12.2017 a je nad rámec zmluvného poistného plnenia. Nárok na vernostný bonus získavajú automaticky a zdarma všetci klienti, ktorí uzavreli poistnú zmluvu najneskôr do konca roku 2016.

Viac informácií o bonusovej ochrane a účinnej prevencii proti kliešťovej encefalitíde nájdete na internetovej stránke www.aegon.sk/protikliestom.